Groep 1A / 2A

Dit is groep 1A/2A. Onze juffen heten: Juf Joke Manuel en Juf Thea Bannink

Wij zijn groep 1a/2a en we zijn met 8 jongens en 18 meisjes en twee juffen. Juf Thea is er op maandag en juf Joke is er de rest van de week.Ook is er op woensdag, donderdag en vrijdag derdejaarsstudente Laura. Ze leert voor onderwijsassistente. Ook hebben we twee vriendjes in onze klas en dat zijn Raai de Kraai en Bas. We gaan heel veel leren dit jaar en gaan veel plezier maken!

Koningsspelen
’s Morgens begonnen we met een koningsontbijt en daarna gingen we buiten allerlei spelletjes doen. Het was supergezellig!

Thema Kunst (Kleuterplein)
We hebben de kunst van Hundertwasser bekeken, maar ook de schilderijen : “het melkmeisje”, “de zonnebloemen”, “de nachtwacht”, “het meisje met de parel” en “victorie boogiewoogie”. Zelf hebben we een mooi zelfportret gemaakt en voor de afsluitingsavond een grote kartonnen auto versiert met papier. Deze auto werd op de avond geveild.

Thema cyclus
We kregen kikkerdril in de klas en konden heel goed de cyclus bekijken. Na een paar dagen waren het al kikkervisjes en na een poosje kregen ze achterpootjes en voorpootjes. Ook hebben we het over de groei van ei naar kip en de groei van rups naar vlinder gehad.

Thema gezondheid (Kleuterplein)
Er werd naar hartenlust gespeeld in de huishoek, want dat was omgetoverd tot ziekenhuis. We hebben onszelf als een ziek kind (met krijt) getekend. Er was ook een apotheek in de klas waar “medicijnen” gehaald konden worden.
‚Äč

Babybezoek
Mees, het babybroertje van Tess is in onze klas geweest. We hadden 2 mooie schilderijtjes voor hem gemaakt. Ook trakteerde Tess op lekkere zoenen met blauwe en witte spikkels.

Pasen
’s Morgens gingen we eieren zoeken en spelletjes doen m.b.v. de paashaas. ’s Middags hadden we een high-tea met allemaal lekkere dingen!

Winter
We werkten over het thema “sneeuw en ijs” van Kleuterplein. We hebben heerlijk gespeeld in de iglo en we konden ons verkleden als een eskimo of als ijsbeer. We hebben leren knippen in lapjes en we hebben gespeeld met nepsneeuw in de watertafel.

Valentijnsdag
Voor de dag van de liefde hebben we een mooie kaart geknutseld. We hadden een mooi hart geborduurd. Verder konden we nog gaan trouwen in de huishoek. Kijk maar naar de foto’s.

Voorleesdagen.
Tijdens de voorleesdagen hebben 2 moeders van de AC het boek “Ssst tijger slaapt” voorgelezen en uitgebeeld. Dit deden ze heel erg mooi en het was zelfs een beetje spannend.

Boerderij
We werkten over het thema Boerderij van Kleuterplein. We maakten mooie werkjes, konden ons heerlijk verkleden als boer, boerin en koe. We hebben het thema afgesloten met een bezoek aan een echte boerderij van juf Thea. Wat was dat leuk! We hebben koeien gezien, op de tractor gezeten en met de skelters rondgereden.

De grote rekendag
Er werden in elke klas en in het speeltheater rekenspelletjes gedaan. En we gingen langs alle spelletjes. Het was leuk en leerzaam.

Gruwelijk eng en herfst/ Sint Maarten.
Het thema van de Kinderboekenweek was “Gruwelijk eng”. De kinderen konden zich verkleden als heksen in de huishoek. We hebben naar een voorstelling van “Tippo” gekeken en het was erg leuk en natuurlijk “eng”. We hebben een herfstwandeling gemaakt in het park op zoek naar paddenstoelen. Die hebben we gelukkig gevonden. Zelfs een vliegenzwam! Omdat het bijna Sint Maarten was konden de kinderen kiezen of ze  een monster- of een pinguïn- lampion wilden maken.

Thema Sint
De kinderen konden zich verkleden als Sint en Piet in de huishoek. We hebben Pietengym gedaan in het speellokaal en we hebben mooie werkjes gemaakt. We konden met pepernoten cijfers na leggen. Na het leuke sinterklaasfeest met de Pietenband kwamen de Sint en de Pieten bij ons in de klas om te kijken of de kinderen ook blij waren met de cadeaus.

Thema Kerst
We hebben lekkere kerstkoekjes gebakken. We hebben een kerstboom gestempeld en versierd. We hebben een erg gezellig kerstetentje gehad in onze eigen klas. De ouders hebben hele lekkere gerechten gemaakt. Het was smullen! Elise en Evi hebben nog een liedje van Marco Borsato gezongen voor het publiek. Dit was erg knap!

Er zijn foto’s gemaakt van de jarige kinderen met hun traktatie.

Het bezoek aan de dierenarts (n.a.v. dierendag) is een groot succes geworden. We werden ontvangen door Peter Stoop en hij heeft ons het zieke konijn en beer laten zien (beide waren knuffels) en samen met de kinderen heeft hij ze beter gemaakt/ geopereerd. Daarna mochten we nog als paardjes buiten rondrennen en in een paardenbox staan met zijn allen. Als bedankje kreeg hij een mooie poster van een lapjeskat (gemaakt door de kinderen) en een cadeaubon. Dank je wel ouders die hebben meegereden!

Bij ons  in de klas hebben  Kristel een babybroertje  (Lucas) en Thomas een babyzusje  (Sophie) gekregen. We hebben voor de baby’s mooie schilderijtjes gemaakt en er is door Kristel en Thomas getrakteerd.

We werkten met  Kleuterplein over het thema “Thuis”. We hebben mooi huizen geknutseld, waar we al onze kamers in huis mochten tekenen. In de huishoek werd druk gespeeld met de babypoppen. Ook kregen we chromepads in de klas waar we fijn spelletjes van Kleuterplein op kunnen spelen.

Er is een voorstelling van kunst en cultuur geweest en het ging over een poppetje/blokje Ollekebolleke die in verschillende kleuren kon veranderen. Het was een erg leuke voorstelling.