Groep 1A / 2A

Dit is groep 1A/2A. Onze juffen heten: Juf Joke Manuel en Juf Thea Bannink

Wij zijn groep 1a/2a en we zijn met 8 jongens en 18 meisjes en twee juffen. Juf Thea is er op maandag en juf Joke is er de rest van de week.Ook is er op woensdag, donderdag en vrijdag derdejaarsstudente Laura. Ze leert voor onderwijsassistente. Ook hebben we twee vriendjes in onze klas en dat zijn Raai de Kraai en Bas. We gaan heel veel leren dit jaar en gaan veel plezier maken!

Gruwelijk eng en herfst/ Sint Maarten.
Het thema van de Kinderboekenweek was “Gruwelijk eng”. De kinderen konden zich verkleden als heksen in de huishoek. We hebben naar een voorstelling van “Tippo” gekeken en het was erg leuk en natuurlijk “eng”. We hebben een herfstwandeling gemaakt in het park op zoek naar paddenstoelen. Die hebben we gelukkig gevonden. Zelfs een vliegenzwam! Omdat het bijna Sint Maarten was konden de kinderen kiezen of ze  een monster- of een pinguïn- lampion wilden maken.

Thema Sint
De kinderen konden zich verkleden als Sint en Piet in de huishoek. We hebben Pietengym gedaan in het speellokaal en we hebben mooie werkjes gemaakt. We konden met pepernoten cijfers na leggen. Na het leuke sinterklaasfeest met de Pietenband kwamen de Sint en de Pieten bij ons in de klas om te kijken of de kinderen ook blij waren met de cadeaus.

Thema Kerst
We hebben lekkere kerstkoekjes gebakken. We hebben een kerstboom gestempeld en versierd. We hebben een erg gezellig kerstetentje gehad in onze eigen klas. De ouders hebben hele lekkere gerechten gemaakt. Het was smullen! Elise en Evi hebben nog een liedje van Marco Borsato gezongen voor het publiek. Dit was erg knap!

Er zijn foto’s gemaakt van de jarige kinderen met hun traktatie.

Het bezoek aan de dierenarts (n.a.v. dierendag) is een groot succes geworden. We werden ontvangen door Peter Stoop en hij heeft ons het zieke konijn en beer laten zien (beide waren knuffels) en samen met de kinderen heeft hij ze beter gemaakt/ geopereerd. Daarna mochten we nog als paardjes buiten rondrennen en in een paardenbox staan met zijn allen. Als bedankje kreeg hij een mooie poster van een lapjeskat (gemaakt door de kinderen) en een cadeaubon. Dank je wel ouders die hebben meegereden!

Bij ons  in de klas hebben  Kristel een babybroertje  (Lucas) en Thomas een babyzusje  (Sophie) gekregen. We hebben voor de baby’s mooie schilderijtjes gemaakt en er is door Kristel en Thomas getrakteerd.

We werkten met  Kleuterplein over het thema “Thuis”. We hebben mooi huizen geknutseld, waar we al onze kamers in huis mochten tekenen. In de huishoek werd druk gespeeld met de babypoppen. Ook kregen we chromepads in de klas waar we fijn spelletjes van Kleuterplein op kunnen spelen.

Er is een voorstelling van kunst en cultuur geweest en het ging over een poppetje/blokje Ollekebolleke die in verschillende kleuren kon veranderen. Het was een erg leuke voorstelling.

19 februari 2018

Eindadviesgesprekken groep 8