NEEM EEN KIJKJE IN :

Visual

Groep 1B

Dit is groep 1B. Onze juf heet: Juf Ria Bischop.

Vrijdag 26 januari was het dan eindelijk zover! Na lang oefenen mochten de groepen 1a en 5a optreden voor hun ouders, opa's en oma's, schoolgenootjes en andere belangstellenden. Het thema van het Parkfestival luidde: "Was ik maar groot!". Tijdens dit Parkfestival mochten de kinderen allemaal dingen doen die ze in het echt nog niet mogen, zoals autorijden. De kinderen hebben het fantastisch gedaan en we kunnen dus met z'n allen enorm trots zijn! Na het optreden hebben de kinderen van groep 1b de kinderen van groep 5b boven in de school opgezocht om ze te bedanken voor de samenwerking. 

Woensdag 24 januari was de aftrap van de Nationale Voorleesdagen. Het boek dat deze dagen centraal staat is: "Stttt, de tijger slaapt!". Dit verhaal werd in de groepen 1 t/m 4 voorgelezen door een gast in de klas. Voor onze groep was dat een moeder uit de Activiteitencommissie. Zij had een "echte" tijger meegenomen, die lekker in de klas lag te slapen. Aan het einde van het verhaal, werd de tijger toch wakker....,maar gelukkig was de tijger niet gevaarlijk! De tijger was zelfs heel aardig, want ze ging de kinderen trakteren, omdat het feest was! Graag wil ik de voorleesmoeder en de "tijger" bedanken voor hun bijdrage aan deze gezellige start van de Voorleesdagen!

Afgelopen week zijn twee kinderen gestart met het vertellen over zichzelf. Op vrijdag kregen de kinderen een koffertje mee om in het weekend te vullen met dierbare spullen. In het koffertje zat ook een "Dit ben ik!"- formulier dat de ouders samen met hun kind in konden vullen. De maandag daarop mochten de twee kinderen zichzelf presenteren. Zoals jullie op de foto's wel kunnen zien is dit ze heel erg goed gelukt. Elke week zijn twee nieuwe kinderen aan de beurt. Ik probeer hiervan elke week een foto te maken, die ik bij dit verhaal zal uploaden. 

Het eerste thema uit "Kleuterplein" van 2018 is "Sneeuw en ijs". Gelukkig werkte het weer nog een klein beetje mee en viel er hier en daar nog een sneeuwvlokje. Tijdens een kringactiviteit leerden we veel over ijsklontjes. De kinderen zagen dat het ijsklontje dat in het warme water lag als eerste gesmolten was. Verder gingen we tellen met winterkleding. De kinderen zagen, door een tabel in te vullen, van welke spullen we het meeste, het minste en evenveel hadden. Ook gingen we mooie rijtjes maken van alle sjaals. Van kort naar lang en van lang naar kort. Volgens mij hebben de kinderen spelenderwijs heel veel geleerd!

Nog wat foto's van de laatste, gezellige activiteiten van dit jaar. Ik wil graag alle hulpouders enorm bedanken voor hun bijdrage. Rest mij alleen nog een ieder fijne feestdagen en alle goeds voor 2018 te wensen.

Groep 1b is blij! De papa van Ilse komt eindelijk weer thuis. Het hele gezin kan weer gezellig genieten onder de Kerstboom! 

HET SNEEUWT!!!!!

Nog een aantal foto's van een zeer geslaagd Sinterklaasfeest!

Groep 1b heeft sinds kort een hele trotse, grote broer in de klas, want Seidon Noah is geboren! Dat is wel een felicitatie waard!

Inmiddels spelen de kinderen uit groep 1b alweer een aantal dagen in een "Sinterklaasklas". De kinderen kunnen zich verkleden en spelen in de "Pakjesboot". De echte stoomboot kwam onderweg naar Nederland terecht in een zware storm, waardoor veel pakjes en het boek van Sinterklaas overboord vielen. Drie van die pakjes werden door een echte visser uit de gracht gevist. We besloten om onze schoenen te zetten om Sinterklaas zo naar de school te lokken, zodat hij de natte pakjes weer mee kon nemen. Wij denken dus dat Sinterklaas de visser enorm dankbaar is, want Sinterklaas heeft inderdaad de pakjes weer opgehaald. Als bedankje voor het teruggeven van de pakjes kregen we in onze schoenen dan ook allemaal een leuk cadeautje. Juf kreeg een kleinere versie van het grote boek om in te vullen. De teksten in het echte grote boek waren immers door het water onleesbaar geworden. De komende dagen spelen we nog even lekker door in onze gezellige klas! 

Nog een paar foto's van alle activiteiten rondom de herfst. De kinderen maakten hun eerste werkboekje over de herfst en er werd een lampion geknutseld. De mini-miss-ganzenhoedster kwam nog even langs in de klas en natuurlijk zijn alle kinderen en personeelsleden super trots op onze Felien!

Inmiddels is de Kinderboekenweek alweer voorbij. Het thema van deze week was: "Gruwelijk eng". Deze week hebben we gebruikt om extra veel voor te lezen. Het dansje behorende bij het liedje "Gruwelijk eng" vonden de kinderen erg leuk om te doen. De voorstelling van TipPo en Jolpo was natuurlijk weer geweldig! Ook de afsluitende Kijkavond was met een echt spookhuis op het podium een groot succes.


 

 

Donderdag 12 oktober maakten alle kinderen en juffen uit de groepen 1 en 2 een herfstwandeling. Dit jaar hadden we veel geluk, want we hebben heel veel paddenstoelen gespot!

Groep 1b heeft veel aandacht besteed aan Dierendag. Dinsdag 3 oktober mochten de kinderen in het Diergeneeskundig Centrum Zuid-Oost Drenthe een echte dierenarts helpen. Eerst moest een gebroken pootje van een (knuffel-)konijn verbonden worden. Daarna moest een (knuffel-)beer geopereerd worden. De dierenarts was heel blij met onze hulp. Ondertussen werden de kinderen door het hele gebouw geleid. We eindigden buiten, waar de dierenarts de "paardjes" rondjes liet lopen. Graag wil ik de dierenarts en de ouders die ons vervoerd en begeleid hebben bedanken! Op woensdag 4 oktober was het echt dierendag en mochten de kinderen allemaal een knuffeldier meenemen. De kinderen hebben verteld over hun knuffeldieren en we hebben een echte knuffeldierendisco gehouden in het speellokaal. Het waren twee gezellige dagen!

Dinsdag 26 september mochten alle kinderen van de groepen 1 en 2 kijken naar een voorstelling van Kunst en Cultuur. De voorstelling ging over de kleine witte kubus Olleke Bolleke. Gedurende de voorstelling ontdekte Olleke Bolleke kubussen in alle kleuren van de regenboog. De kinderen hebben genoten van een prachtige voorstelling. Natuurlijk kwam het versje over Olleke Bolleke ook een aantal keren langs en konden de kinderen het versje mee opzeggen.

De kinderen uit groep 1b hebben als werkje een vaas geknutseld. In de vaas kregen alle kinderen het laatste bloemetje van de zomer! Nu is het herfst! 

Donderdag 21 september gingen de kinderen van groep 1b voor de eerste keer gymmen in het speellokaal. Het was die dag de eerste dag van de herfst, dus de gymles stond dan ook in het teken van het nieuwe seizoen. De kinderen gingen met verschillende bewegingsvormen het herfstbos opzoeken. In het bos woonde een klein kaboutertje. Het kaboutertje was heel verdrietig en zat te huilen op een steen. Juf wist daar wel een liedje met een dansje bij. Na dit dansje was het tijd voor een tikspel. Wie getikt was, werd een herfstboom en moest dus stokstijf stil blijven staan. Tijdens de afsluiting mocht een kind als boom gaan staan met de ogen dicht en  tellen hoeveel kinderen er tussen de benen doorkropen. Het was een gezellige gymles en ik hoop dat er nog vele zullen volgen!


 


 

 


Woensdag 13 september werd groep 1b verrast met een vijftal Chromeboekjes. De kinderen waren helemaal blij en wilden er allemaal direct mee spelen en werken. Helaas moesten we volgens het rooster eerst nog even buiten gaan spelen. Nou ja, spelen??????? Het waaide buiten behoorlijk, dus het was meer een kwestie van uitwaaien! Na het eten en drinken gingen de eerste 5 kinderen enthousiast aan de slag. Even later kwamen de volgende 5 kinderen aan de beurt. En er zullen nog wel veel leerzame speeluurtjes volgen. Ik wens dan ook alle kinderen heel veel leerplezier met de Chromeboekjes!Een beetje droef, een beetje blij,
De vakantie is nu weer voorbij.
Pas na pas na pas ….
Naar mijn nieuwe, nieuwe klas!

Ik weet al wie de juf zal zijn,
En mijn vriendjes die zijn reuzefijn.
Pas na pas na pas ….
Naar mijn nieuwe, nieuwe klas!

De foto’s van de gezellige eerste schoolweek van groep 1b!

 

 

 

Kalender

19 februari 2018

Eindadviesgesprekken groep 8

20 februari 2018

Eindadviesgesprekken groep 8

23 februari 2018

Studiedag

26 februari 2018

Voorjaarsvakantie

8 maart 2018

MR-vergadering

19 maart 2018

Oudergesprekken

20 maart 2018

Oudergesprekken

29 maart 2018

Paasviering

30 maart 2018

Goede vrijdag

2 april 2018

2e Paasdag

3 april 2018

Studiedag

20 april 2018

Koningsspelen

27 april 2018

Koningsdag

30 april 2018

Meivakantie

10 mei 2018

Hemelvaartdag

21 mei 2018

2e Pinksterdag

13 juni 2018

Studiedag

18 juni 2018

Junivakantie

INFORMATIE

U bezoekt onze vernieuwde website. Heeft u op- of aanmerkingen dan is uw feedback van harte welkom!

Samenwerking Stedelijke Muziekvereniging

Klik hier