NEEM EEN KIJKJE IN :

Visual

Groep 1B

Dit is groep 1B. Onze juf heet: Juf Ria Bischop.

Hoera, in groep 1b zit een echte SUPERZUS!

Hieronder zie je de foto's van een hele gezellige juffendag! De kinderen zagen er allemaal fantastisch uit! Na het zoeken van de cadeautjes door de juffen, mochten de kinderen een ijsje versieren. Daaarna begonnen we met de speurtocht, waarbij de kinderen telkens een puzzel van een foto moesten maken. Vervolgens liepen we naar de plek die op de foto stond, waar we een opdracht moesten doen. Na 9 puzzels kwamen we weer bij school uit. Daar konden we nog even buiten rennen en toen was het alweer tijd om naar huis te gaan. De dag is voorbij gevlogen!

De foto's van ons, gigafantastisch en gigazonnig schoolreisje naar het "Gigakonijnenhol"!

Het laatste thema van dit schooljaar uit onze methode "Kleuterplein" dat we behandeld hebben is: "Gezondheid". Raai introduceerde het thema door te vertellen dat hij in de struiken was gevallen en zich bezeerd had. Raai kreeg een aantal pleisters opgeplakt en voor de "gezelligheid" mochten de kinderen zelf ook een pleister plakken. In de ziekenhuishoek en de apotheek werd enthousiast gespeeld. De kinderen leerden wat links en rechts is en mochten in tweetallen "spiegelen". 

Groep 1b heeft er weer een grote broer bij en dat is wel een felicitatie waard!

YAHOO! We hebben een schaduwdoek!

Wat een tropische temperaturen!!!!! Tijd voor waterpret op de Parkschool!!!!

De afgelopen 2 weken hebben alle kinderen van de Parkschool over KUNST gewerkt. In de groepen 1 en 2 lag de nadruk op de schilderkunst. De kinderen hebben zich, met behulp van gehuurde materialen, verdiept in de kunst van de kunstenaar Hundertwasser. Het project werd geopend door het maken van een gezamenlijk schilderij. Wat een hoop geklieder opleverde.... Aan het eind van het project was er een kijkavond. De kijkavond was zeer sfeervol en druk bezocht! Door het veilen van een aantal groepswerken hebben we ook nog een mooi bedrag opgehaald. Dit bedrag zal besteed worden aan buitenspeelmaterialen. Namens alle kinderen dus nog bedankt voor uw bijdrage!

De zonnige foto's van de Koningsspelen! Graag wil ik alle hulpouders, AC-ouders en stagiaires bedanken voor hun bijdrage aan deze gezellige dag!

Groep 1b heeft sinds kort weer een hele trotse, grote broer in de klas, want Camiel is geboren! Dat is wel een felicitatie waard!

Donderdag 29 maart vierden we alvast het Paasfeest. 's Morgens mochten de kinderen samen met de Paashaas eieren zoeken en 's middags werd er door de Activiteitencommissie een High Tea georganiseerd. Graag wil ik dan ook de Activiteitencommissie en alle andere hulpouders bedanken voor de geweldige, gezellige dag! 

Woensdag 28 maart was "De Grote Rekendag"! Het thema was dit jaar: De school als pakhuis". Alle groepen van de Parkschool deden die dag hele leuke en zinvolle rekenspelletjes. De groepen 1 en 2 begonnen met het sorteren, tellen  en verdelen van verschillende materialen uit de klas. Daarna werd er in elk lokaal een ander spelletje gedaan. In het speellokaal werden kaarten met daarop de getallen en de bijbehorende aantallen beren/streepjes gesorteerd. Terug in de klas, maakten we nog een tabel van alle getelde materialen. De dag vloog voorbij! Het was een hele zinvolle, leerzame dag.

 

Woensdag 21 maart, op de eerste dag van de lente, mocht groep 1b samen met de kinderen van groep 1c een uitstapje maken naar de boerderij van juf Thea en haar gezin. Dit alles in het kader van spelen en werken rondom het thema: "Op de boerderij" uit onze methode "Kleuterplein". Om 9.00 uur kwamen we we aan bij de boerderij waar juf/boerin Thea ons al stond op te wachten! We mochten plaatsnemen op balen hooi om te luisteren naar wat juf Thea allemaal vertelde over de boerderij. Daarna mochten alle kinderen op ontdekkingstocht langs de dieren, machines en andere interessante dingen. Aan het eind werd er op het erf nog heerlijk gespeeld. Na nog een knuffel aan de boerderijhond te hebben gegeven, gingen we moe maar voldaan weer terug naar school. Graag wil ik juf Thea en haar gezin bedanken voor dit leuke, leerzame uitje en hun gastvrijheid. Ook wil ik alle begeleidende moeders enorm bedanken! Zonder jullie was deze geweldige activiteit niet mogelijk geweest!

Nog wat foto's van alle activiteiten rondom de boerderij. Het thema werd ingeleid door Raai de Kraai. Raai was op visite geweest bij zijn neef op de boerderij. Van zijn neef mocht hij eieren meenemen. Eén rauw ei en een aantal gekookte eieren. De kinderen mochten het rauwe en het gekookte ei bekijken /vergelijken. Als afsluiting mochten de kinderen een half gekookt ei proeven. Natuurlijk stond ook de gymles in het teken van het werken op de boerderij. In het klasslokaal konden de kinderen spelen in de boerderijhoek (met een "echte" tractor!!!)en in de boerderijwinkel. Dit werd natuurlijk vol enthousiasme beleefd en  gedaan.

Vrijdag 26 januari was het dan eindelijk zover! Na lang oefenen mochten de groepen 1a en 5a optreden voor hun ouders, opa's en oma's, schoolgenootjes en andere belangstellenden. Het thema van het Parkfestival luidde: "Was ik maar groot!". Tijdens dit Parkfestival mochten de kinderen allemaal dingen doen die ze in het echt nog niet mogen, zoals autorijden. De kinderen hebben het fantastisch gedaan en we kunnen dus met z'n allen enorm trots zijn! Na het optreden hebben de kinderen van groep 1b de kinderen van groep 5b boven in de school opgezocht om ze te bedanken voor de samenwerking. 

Woensdag 24 januari was de aftrap van de Nationale Voorleesdagen. Het boek dat deze dagen centraal staat is: "Stttt, de tijger slaapt!". Dit verhaal werd in de groepen 1 t/m 4 voorgelezen door een gast in de klas. Voor onze groep was dat een moeder uit de Activiteitencommissie. Zij had een "echte" tijger meegenomen, die lekker in de klas lag te slapen. Aan het einde van het verhaal, werd de tijger toch wakker....,maar gelukkig was de tijger niet gevaarlijk! De tijger was zelfs heel aardig, want ze ging de kinderen trakteren, omdat het feest was! Graag wil ik de voorleesmoeder en de "tijger" bedanken voor hun bijdrage aan deze gezellige start van de Voorleesdagen!

Afgelopen week zijn twee kinderen gestart met het vertellen over zichzelf. Op vrijdag kregen de kinderen een koffertje mee om in het weekend te vullen met dierbare spullen. In het koffertje zat ook een "Dit ben ik!"- formulier dat de ouders samen met hun kind in konden vullen. De maandag daarop mochten de twee kinderen zichzelf presenteren. Zoals jullie op de foto's wel kunnen zien is dit ze heel erg goed gelukt. Elke week zijn twee nieuwe kinderen aan de beurt. Ik probeer hiervan elke week een foto te maken, die ik bij dit verhaal zal uploaden. 

Het eerste thema uit "Kleuterplein" van 2018 is "Sneeuw en ijs". Gelukkig werkte het weer nog een klein beetje mee en viel er hier en daar nog een sneeuwvlokje. Tijdens een kringactiviteit leerden we veel over ijsklontjes. De kinderen zagen dat het ijsklontje dat in het warme water lag als eerste gesmolten was. Verder gingen we tellen met winterkleding. De kinderen zagen, door een tabel in te vullen, van welke spullen we het meeste, het minste en evenveel hadden. Ook gingen we mooie rijtjes maken van alle sjaals. Van kort naar lang en van lang naar kort. Volgens mij hebben de kinderen spelenderwijs heel veel geleerd!

Nog wat foto's van de laatste, gezellige activiteiten van dit jaar. Ik wil graag alle hulpouders enorm bedanken voor hun bijdrage. Rest mij alleen nog een ieder fijne feestdagen en alle goeds voor 2018 te wensen.

Groep 1b is blij! De papa van Ilse komt eindelijk weer thuis. Het hele gezin kan weer gezellig genieten onder de Kerstboom! 

HET SNEEUWT!!!!!

Nog een aantal foto's van een zeer geslaagd Sinterklaasfeest!

Groep 1b heeft sinds kort een hele trotse, grote broer in de klas, want Seidon Noah is geboren! Dat is wel een felicitatie waard!

Inmiddels spelen de kinderen uit groep 1b alweer een aantal dagen in een "Sinterklaasklas". De kinderen kunnen zich verkleden en spelen in de "Pakjesboot". De echte stoomboot kwam onderweg naar Nederland terecht in een zware storm, waardoor veel pakjes en het boek van Sinterklaas overboord vielen. Drie van die pakjes werden door een echte visser uit de gracht gevist. We besloten om onze schoenen te zetten om Sinterklaas zo naar de school te lokken, zodat hij de natte pakjes weer mee kon nemen. Wij denken dus dat Sinterklaas de visser enorm dankbaar is, want Sinterklaas heeft inderdaad de pakjes weer opgehaald. Als bedankje voor het teruggeven van de pakjes kregen we in onze schoenen dan ook allemaal een leuk cadeautje. Juf kreeg een kleinere versie van het grote boek om in te vullen. De teksten in het echte grote boek waren immers door het water onleesbaar geworden. De komende dagen spelen we nog even lekker door in onze gezellige klas! 

Nog een paar foto's van alle activiteiten rondom de herfst. De kinderen maakten hun eerste werkboekje over de herfst en er werd een lampion geknutseld. De mini-miss-ganzenhoedster kwam nog even langs in de klas en natuurlijk zijn alle kinderen en personeelsleden super trots op onze Felien!

Inmiddels is de Kinderboekenweek alweer voorbij. Het thema van deze week was: "Gruwelijk eng". Deze week hebben we gebruikt om extra veel voor te lezen. Het dansje behorende bij het liedje "Gruwelijk eng" vonden de kinderen erg leuk om te doen. De voorstelling van TipPo en Jolpo was natuurlijk weer geweldig! Ook de afsluitende Kijkavond was met een echt spookhuis op het podium een groot succes.


 

 

Donderdag 12 oktober maakten alle kinderen en juffen uit de groepen 1 en 2 een herfstwandeling. Dit jaar hadden we veel geluk, want we hebben heel veel paddenstoelen gespot!

Groep 1b heeft veel aandacht besteed aan Dierendag. Dinsdag 3 oktober mochten de kinderen in het Diergeneeskundig Centrum Zuid-Oost Drenthe een echte dierenarts helpen. Eerst moest een gebroken pootje van een (knuffel-)konijn verbonden worden. Daarna moest een (knuffel-)beer geopereerd worden. De dierenarts was heel blij met onze hulp. Ondertussen werden de kinderen door het hele gebouw geleid. We eindigden buiten, waar de dierenarts de "paardjes" rondjes liet lopen. Graag wil ik de dierenarts en de ouders die ons vervoerd en begeleid hebben bedanken! Op woensdag 4 oktober was het echt dierendag en mochten de kinderen allemaal een knuffeldier meenemen. De kinderen hebben verteld over hun knuffeldieren en we hebben een echte knuffeldierendisco gehouden in het speellokaal. Het waren twee gezellige dagen!

Dinsdag 26 september mochten alle kinderen van de groepen 1 en 2 kijken naar een voorstelling van Kunst en Cultuur. De voorstelling ging over de kleine witte kubus Olleke Bolleke. Gedurende de voorstelling ontdekte Olleke Bolleke kubussen in alle kleuren van de regenboog. De kinderen hebben genoten van een prachtige voorstelling. Natuurlijk kwam het versje over Olleke Bolleke ook een aantal keren langs en konden de kinderen het versje mee opzeggen.

De kinderen uit groep 1b hebben als werkje een vaas geknutseld. In de vaas kregen alle kinderen het laatste bloemetje van de zomer! Nu is het herfst! 

Donderdag 21 september gingen de kinderen van groep 1b voor de eerste keer gymmen in het speellokaal. Het was die dag de eerste dag van de herfst, dus de gymles stond dan ook in het teken van het nieuwe seizoen. De kinderen gingen met verschillende bewegingsvormen het herfstbos opzoeken. In het bos woonde een klein kaboutertje. Het kaboutertje was heel verdrietig en zat te huilen op een steen. Juf wist daar wel een liedje met een dansje bij. Na dit dansje was het tijd voor een tikspel. Wie getikt was, werd een herfstboom en moest dus stokstijf stil blijven staan. Tijdens de afsluiting mocht een kind als boom gaan staan met de ogen dicht en  tellen hoeveel kinderen er tussen de benen doorkropen. Het was een gezellige gymles en ik hoop dat er nog vele zullen volgen!


 


 

 


Woensdag 13 september werd groep 1b verrast met een vijftal Chromeboekjes. De kinderen waren helemaal blij en wilden er allemaal direct mee spelen en werken. Helaas moesten we volgens het rooster eerst nog even buiten gaan spelen. Nou ja, spelen??????? Het waaide buiten behoorlijk, dus het was meer een kwestie van uitwaaien! Na het eten en drinken gingen de eerste 5 kinderen enthousiast aan de slag. Even later kwamen de volgende 5 kinderen aan de beurt. En er zullen nog wel veel leerzame speeluurtjes volgen. Ik wens dan ook alle kinderen heel veel leerplezier met de Chromeboekjes!Een beetje droef, een beetje blij,
De vakantie is nu weer voorbij.
Pas na pas na pas ….
Naar mijn nieuwe, nieuwe klas!

Ik weet al wie de juf zal zijn,
En mijn vriendjes die zijn reuzefijn.
Pas na pas na pas ….
Naar mijn nieuwe, nieuwe klas!

De foto’s van de gezellige eerste schoolweek van groep 1b!

 

 

 

Kalender

Er zijn momenteel geen agendaitems aanwezig

INFORMATIE

U bezoekt onze vernieuwde website. Heeft u op- of aanmerkingen dan is uw feedback van harte welkom!

Samenwerking Stedelijke Muziekvereniging

Klik hier