NEEM EEN KIJKJE IN :

Visual

Groep 3A

Dit is groep 3A.  Onze juffen heten: Juf Janine Everts en Juf Leny van der Lee

 

Beelden speurtocht

Op dinsdagmiddag 22 mei gingen de kinderen van de groepen 3 en 4 onder begeleiding van een heleboel enthousiaste ouders (en oma) op zoek naar verschillende kunstwerken in Coevorden. Bij elk kunstwerk werd er een foto gemaakt. Na een warme wandeltocht werden de kinderen op school getrakteerd op een ijsje! 

Mannequin-challenge

In 2016 een enorme rage, nu terug van weggeweest.... speciaal voor het kunstproject zijn de kinderen van groep 3a veranderd in standbeelden.

 

 

Geveltjes

Vorige week maandag hadden we geveltjes geboetseerd bij atelier 'De Potstal'. Vandaag kwam kunstenares Mijnske bij ons in de klas om de geveltjes te versieren. Benieuwd naar het eindresultaat...? Donderdagavond vanaf 18.30 uur zijn ze te bewonderen tijdens de kijkavond!

 

Kunstproject

De komende twee weken werken alle kinderen op de Parkschool over 'Kunst'. De kinderen van de groepen 3 houden zich vooral bezig met de beeldende kunst. Op maandag 14  mei gingen we daarom naar atelier 'De Potstal' in Radewijk waar we, samen met de juffen, mama's en papa, onder begeleiding van Mijnske geveltjes gingen boetseren. We moeten nog even een weekje wachten totdat we het eindresultaat kunnen zien, maar we hebben er met veel enthousiastme aan gewerkt!

Moederdag 

Speciaal voor al onze lieve mama's zijn we op de foto gegaan. Omdat ze zo leuk zijn...

 

Rocky op bezoek

Op dinsdagmorgen 8 mei werden we verrast met een bezoekje van Rocky, het nieuwe hondje van Ismay. Wat vonden we het gezellig dat hij er was en wat genoot Rocky van alle aandacht.

 

Poppentheater

Samen met juf Leny maakten we stokpoppen. En wat is er nou leuker dan poppenkast spelen met onze eigen gemaakte poppen.

 

 

Koningsspelen

Op een zonovergoten schoolplein hebben we een gezellig en sportief oranjefeest gevierd. Maar natuurlijk eerst met z'n allen ontbijten in de klas.

Pasen

Gezellig High-tea'en in de klas... JAMMIE!

Grote rekendag

De hele ochtend rekenen... wat vonden we het leuk! In onze klas waren de kinderen van de groepen 3 en 4 druk bezig met vouwen.

letterfeest

Kern 6 van onze leesmethode Veilig Leren Lezen is afgerond en dat betekent dat we alle letters hebben geleerd. En dus…. Is het tijd voor een FEESTJE! De juffen hadden een letterspeurtocht uitgezet rondom de school. En met ieder een eigen lettermuts op het hoofd gingen we, onder begeleiding van een heleboel mama’s, in groepjes op zoek naar de verschillende opdrachten. Na afloop stond er in de klas een glaasje ranja voor iedereen klaar en kon er gesmuld worden van heerlijke letterkoekjes. Na de letterbingo ging uiteindelijk iedereen met een letterdiploma naar huis!

ik-doos

In de afgelopen periode hebben alle kinderen uit groep 3a de ik-doos mee naar huis gekregen. Deze doos mochten ze vullen met allerlei spulletjes die iets over henzelf vertellen. Wat hebben we veel leuke en enthousiaste verhalen gehoord! En wat een stralende gezichten stonden er voor de klas.

kerst-leescircuit

Iedere maandag-, dinsdag-  en donderdagmiddag beginnen we in de klas met een leescircuit. In de weken voor kerst werden alle onderdelen  in een kerstjasje gestoken. Dat maakte het lezen natuurlijk extra leuk!

schaatsen

Coevorden had voor een paar weken een heuse schaatsbaan op de markt en dat moesten de kinderen van groep 3a natuurlijk even uitproberen. We vonden het allemaal erg spannend, want veel kinderen hadden nog nooit geschaatst. Maar ondanks alle zenuwen vooraf, hebben we ontzettend veel plezier gehad.

 

 

sinterklaas

Hieperdepiep Hoera! Het is 5 december... en dat betekent dat Sinterklaas op de Parkschool zijn verjaardag komt vieren. Ook de kinderen van groep 3a mochten bij Sinterklaas op bezoek. Zo mocht Sam vertellen over zijn geheime afspraakje met de Sint, dat hij iets later pakjesavond ging vieren zodat papa er bij kan zijn. Noes en Myrthe deden voor hoe je moest paardrijden (al zit een paardenrug vast een stuk beter dan een pietenrug). Uiteindelijk lieten alle kinderen van groep 3a nog even zien hoe je de schoolslag moet zwemmen. Wat was het een geslaagde morgen!

pieten-elfstedentocht

Sinterklaas komt dit jaar aan in het Friese plaatsje Dokkum. Een stad die ook wel bekend staat als één van de Friese elfsteden. Omdat een échte elfstedentocht er waarschijnlijk nog even niet inzit dit jaar, hebben we deze voor de komende weken maar verplaatst naar de gymzaal. Door het maken van inpakpapier, pakjes in pakken, zwaaien van dak naar dak, dak beklimmen, slootje springen en nog veel meer konden de kinderen zich verplaatsen langs de elf steden. Uiteindelijk hebben alle kinderen elf stempels behaald en was de tocht voltooid.

pietenhuis

Maandag 20 november mochten de kinderen uit de groepen 3 naar het Pietenhuis in Hoogeveen. We konden paardje rijden, zandtekeningen maken, sjoelen, door het doolhof dwalen, pepernoten bakken en op de foto met Sinterklaas. We vonden het een superleuke middag. We vonden het ook erg gezellig met alle papa’s en mama’s die met ons mee waren. Dankjulliewel!

Bibliotheekbezoek

Op woensdagmorgen 27 september hebben we met z'n allen een bezoek gebracht aan de bibliotheek van Coevorden. Er werd een verhaal voorgelezen over 'het knobbelige-bobbelige-ding' en daarna hebben we een rondleiding gekregen door de bibliotheek. Als afsluiting deden we nog een spel waarbij we boeken naar de juiste boekenkast moesten brengen. Met een zelf uitgekozen boek onder de arm  (deze mogen we lenen van de bibliotheek) zijn we weer terug naar school gegaan.

Beschuit met blauwe muisjes in groep 3a!

Hieperdepiep Hoera! Mearle is voor de tweede keer grote zus geworden. Vlak voor de zomervakantie heeft ze een broertje gekregen met de naam Djealano. Vol trots kwam Mearle daarom samen met mama haar broertje aan ons laten zien. En daar hoorde natuurlijk ook een lekkere traktatie bij... dankjewel Mearle!

zelfstandig werken en leescircuit

Op dinsdag 12 september mochten we van juf Janine proberen om de werkbladen van veilig leren lezen zelfstandig te maken. En raad eens... dat ging super goed! 's Middags maakten we voor het eerst kennis met het leescircuit. Elke maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag staan er verschillende leesspelletjes klaar waar we zelf mee aan de slag kunnen. Wat werd er enthousiast gewerkt!

 

De eerste schooldag

Maandag 4 september 2017

Met gespannen koppies lopen we de grote trap op.

Soms met papa of mama, opa of oma

Soms al helemaal alleen.

Met grote ogen kijken we ons nieuwe klaslokaal rond.

Hier gaat het grote avontuur beginnen

Het grote avontuur dat groep 3 heet!

Voor het eerst een eigen tafel en stoel

Voor het eerst een eigen potlood en gummetje

Voor het eerst gymmen in de grote gymzaal

Voor het eerst spelen op het grote schoolplein

En dan ook nog eens een nieuwe juf

Leren lezen, leren schrijven, leren rekenen

We gaan het allemaal doen!

Vandaag beginnen we met het lezen van het woordje ‘ik’

En ook de letter ‘i’ hebben we al leren schrijven

Even wennen is het wel,

Maar wat hebben we een gezellige en leuke eerste schooldag gehad!

 

Liefs van groep 3a

 

Kalender

Er zijn momenteel geen agendaitems aanwezig

INFORMATIE

U bezoekt onze vernieuwde website. Heeft u op- of aanmerkingen dan is uw feedback van harte welkom!

Samenwerking Stedelijke Muziekvereniging

Klik hier