NEEM EEN KIJKJE IN :

Visual

Groep 3B

Dit is groep 3B. Onze juffen heten: Juf Dineke Remmerswaal en Juf Lusan Kreeft. 

Schoolreisje

Op donderdag 28 juni gingen de groepen 3 en 4 op schoolreis naar Duinen Zathe in Apelscha.     Het was een fantastische dag. Een gezellige busreis, super leuke attracties en tussendoor een zalig patatje en een verkoelend ijsje. Het weer werkte namelijk erg goed mee. Wat een super schoolreisje!

 

Beelden speurtocht

Op dinsdagmiddag 22 mei gingen de kinderen van de groepen 3 en 4 onder begeleiding van een heleboel enthousiaste ouders (en oma) op zoek naar verschillende kunstwerken in Coevorden. Bij elk kunstwerk werd er een foto gemaakt. Na een warme wandeltocht werden de kinderen op school getrakteerd op een ijsje!

 

Tot ziens, lieve Jolijn. 

Jolijn neemt afscheid van de Parkschool. Veel plezier op je nieuwe school lieverd. We gaan je missen.

 

Grote broer

Hoera, Kylian is voor de tweede keer een grote trotse broer van Camiel. 

 

Parkfestival groep 3b en 7b

Vrijdag 23 maart was het eindelijk zover. Het was onze beurt om op te treden tijdens ons Parkfestival. Het thema was : liefde. De kinderen schitterden met mooie dansjes, gedichten en boekjes op het podium. Het was een liefdevol optreden. En wat vonden we het geweldig dat er zoveel vaders, moeders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes in het publiek aanwezig waren om ons te zien optreden.  Alle kinderen deden heel goed hun best en hadden veel plezier. Het was een superleuk optreden. We zijn allemaal enorm trots! Iedereen kan alvast nagenieten van de foto’s en de dvd kan vanaf volgende week gekocht worden.

Nationale pannenkoekendag.

Vandaag, vrijdag 16 maart 2018, was het nationale pannenkoekendag. In groep 3 hebben we dit natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan. Op het programma stond een natuurles. In deze les hebben we geleerd wat onze zintuigen zijn. Nu konden we dit wel horen van onze juf, maar het zelf ervaren is natuurlijk veel leuker. We hebben naar een filmpje gekeken over het bakken van pannenkoeken en hoe dit in z’n werk gaat. Hier hadden we dus al twee zintuigen voor nodig. We moesten namelijk niet alleen kijken, maar ook luisteren. Daarna gingen we zelf aan de slag. Met een blinddoek om hebben we aan producten geroken die allemaal iets te maken hebben met pannenkoeken. Ook hebben we gevoeld onder een kleedje om te raden wat er precies onder lag. Tot slot was er nog één zintuig over: proeven. De les hebben we daarom afgesloten met het proeven van een heerlijk stukje pannenkoek.

Week van het geld

In groep 3b krijgen alle leerlingen deze week een zakje met muntjes en kunnen dingen (extra kleuren, spelletje, op de gang werken, etc.) ‘kopen’ en ook geld verdienen met goed samenwerken of extra stil werken. De prijzen hangen op het bord  en de juffen beheren de kassa.

Het is een groot succes! De spaarders en big spenders laten zich meteen zien! Een week later kijken we hoeveel geld iedereen nog heeft.

 

Letterfeest

Na maanden letters en woordjes leren heeft groep 3 afgelopen week kern 6 van Veilig Leren Lezen afgerond. Dit werd gevierd met een heus letterfeest . De juffen hadden een letterspeurtocht uitgezet, de kinderen gingen met hun zelfgemaakte lettermuts in groepjes op zoek naar alle letters die ze geleerd hadden de afgelopen maanden. Bij iedere letter die ze vonden stond een vraag waar ze antwoord op moesten geven. Hierna volgde de uitreiking van het letter diploma. Iedereen mocht in de klas naar voren komen en daar ontvingen ze het diploma van juf Maartje en juf Dineke. Dit natuurlijk onder een luid applaus van alle kinderen en  de hulpouders. Toen was het tijd voor ranja met een rietje en lekkere letterkoekjes. We maakten eerst woordjes met de letterkoekjes en daarna mochten we ze opeten. Het was een gezellig feest. We willen iedereen bedanken die ons geholpen heeft. 

De Nationale Voorleesdagen 2018

Op woensdag 24 januari starten De Nationale Voorleesdagen 2018 ook in groep 3b. Miranda Klein, de mama van Tess, Sterre en Finn  leest het prentenboek van het jaar 2018: Ssst! De tijger slaapt, geschreven en geïllustreerd door Britta Teckentrup vandaag voor in onze groep. Ook heeft ze een echte tijger(in) mee. Gelukkig ligt zij lekker te slapen… kijk maar gauw naar de foto’s.

 

 Kern 6

In groep 3b zijn we nu bezig met kern 6 bij het lezen. Bij kern 6 gaat het over dieren die uit een ei komen. Daarom leren we in kern 6 de woordjes  pauw, uil, duif en ei. Wat een leuk thema vinden we dit. We bekijken braakballen van een uil en lopen zelfs  over eieren.  Ook knutselen we dieren die uit een ei komen en tekenen we allemaal een uil waar we een uilenboek van maken. Ook leren we woorden die geschreven woorden met de au van pauw. Omdat het lastig is om OU (hout) of AU (pauw) uit elkaar te houden hebben we het in de klas nu over Otje Ou en Adje Au. 

Gelukkig nieuwjaar!

We zitten inmiddels al (weer) een week in 2018 en we zijn weer begonnen. Wij mochten, nadat we geproost hadden met kinderchampagne en Nieuwjaarsrolletjes, voor het eerst met pen schrijven. Dit vonden we allemaal heel erg leuk. Wij werken in de klas aan onze goede voornemens met een fijne klas bingo. Iedereen heeft een bingokaart op zijn/haar tafel. Het doel van het spel is om de kaart vol te spelen voor het einde van de maand. Op de bingokaart staan opdrachten die onze groepssfeer positief beïnvloeden.

Kerstdiner

In groep 3 hebben we genoten van een gezellig kerstdiner. Na het zingen van wat liedjes hebben we gegeten in de klas. Ouders hadden heerlijke gerechtjes voor ons gemaakt. Daarna hebben we een versje over kaarsjes gelezen.  Om 18.15 uur hebben we nog even naar het kerstkoor geluisterd en daarna werden alle kinderen opgehaald. Het was een geslaagde avond.  Wij willen alle ouders en de activiteitencommissie bedanken voor de heerlijke gerechtjes. Wij wensen iedereen fijne dagen en zien elkaar weer in het nieuwe jaar!

 

Kerstkaartjes

Omdat er veel eenzame ouderen zijn die nooit post ontvangen schrijven wij allemaal een kerstkaartje voor deze mensen.

Kerstbakjes maken

Dinsdag 18 december mochten we allemaal een kerstbakje maken. De activiteitencommissie zorgde voor bakjes en oase, de kinderen brachten zelf allemaal versieringen, een kaars en een zak vol groen mee. Na een gezellige middag knutselen heeft iedereen een mooi kerstbakje gemaakt die we na het kerstdiner mee naar huis mogen nemen. We willen alle mama’s bedanken voor hun goeie hulp.

Schaatsen

Wij mochten vandaag schaatsen op de markt en dat vonden we heel erg leuk. Ook hebben wij een sneeuwpop estafette op de markt gespeeld.

Sinterklaasfeest in de groep

Nadat we met de Sint en zijn Pieten een feestje hadden gevierd in het speeltheater mochten we lekker gymmen als hulppietjes. Na de gym hebben we gesmuld van een bekertje pietenranja en een speculaasje en was er voor iedereen een cadeautje. Zelfs voor de juffen.  Nadat iedereen zijn cadeautjes bewonderd had hebben we nog bingo gespeeld met pepernoten. Het was een superleuke dag! Bedankt Sinterklaas en Pieten!

Elfstedentocht in de gymzaal


De kinderen van de groepen 3 en 4  hebben afgelopen weken tijdens de gymlessen op maandag spelenderwijs een Elfstedentocht gereden, waarbij ze stempels konden verdienen. Dit idee is ontstaan doordat Sinterklaas in Dokkum aankwam. Nadat we de Elfstedentocht hadden uitgereden hebben we allemaal genoten van de koek en zopie.

                                                                     koek en zopie

Pepernoten bakken

Zelf pepernoten bakken in groep 3b...  De hulppietjes helpen om het deeg te kneden, te bakken en te eten. En ze smaakten heerlijk.

 

Bezoek Pietenhuis groep 3

Maandag 20 november mochten de kinderen uit de groepen 3 naar het Pietenhuis in Hoogeveen. We konden paardje rijden, zandtekeningen maken, sjoelen, door het doolhof dwalen, pepernoten bakken en op de foto met Sinterklaas. We vonden het een superleuke middag. We willen alle mama’s en de oma van Jlill bedanken voor het rijden.

     

Schoen zetten

Afgelopen vrijdag hebben wij op school onze schoen mogen zetten en natuurlijk Sinterklaasliedjes gezongen. In het weekend zijn er een paar pieten langs geweest!! Er lagen allemaal pepernoten en iedereen had een cadeautje in zijn schoen. Ook lag er een brief van Sinterklaas met het boek  in onze klas. Daarop stelde hij de vraag of we Sinterklaas willen helpen. Natuurlijk willen wij meehelpen. We mogen nu allemaal een bladzijde uit het grote boek vullen met informatie over onszelf. 

 

Felien de nieuwe Mini-Miss Ganzenhoedster bij ons in de klas!

     

Slijm maken

     

Sint Maarten 

We hebben allemaal een prachtige engelse drop lampion gemaakt. We zingen Sint Maartenliedjes en mogen allemaal even langs bij juf Dineke voor een klein cadeautje.                                                   

 

Koek-dag                                                                                                                                                                         

In groep 3B rekenen we met koekjes en leren we ook het woordje koek. Daarom mochten we allemaal een koekje proeven van de juf.                                                 

                                                                                                                                                                       

Bij de gym spelen we een tipspel waarbij de tovenares in slaap gevallen is. De kinderen maken de tovenares graag wakker.

 

Rekenen   

Deze week hebben we voor het eerst kennis gemaakt met de bussommen. Hoe leuk is het dan om zelf in een bus te rijden als buschauffeur of passagier. De kinderen hebben door deze opdracht geoefend met de begrippen erbij/eraf, meer/minder en in/uitstappen.                                                                       

                                                                                                                                                                 

Fietsenkeuring                                                                                                                                                             

Op de eerste werkdag dat juf Dineke weer terug was van haar zwangerschapsverlof werden gelijk al onze fietsen gekeurd en dat vonden we zo voor de eerste keer harstikke leuk                                           

 

Lezen en rekenen
In groep 3 leren we heel veel: lezen, rekenen, schrijven maar ook zeker zelfstandig werken! En dat kunnen we al heel erg goed. Het stoplicht gaat dan op rood en we gaan heel zelfstandig aan het werk. Natuurlijk is spelletjes doen veel leuker, dus doen we ook heel vaak lees- en rekenspelletjes waar we veel van kunnen leren.

Naar de bibliotheek!
Op woensdag 27 september gingen we naar de bieb in Coevorden. Bij binnenkomst zagen we héél veel boeken in het gebouw. We kregen een rondleiding en er werd een heel leuk verhaal voorgelezen. We hebben nog een boekenspelletje gedaan en op het eind mochten we zelfs een eigen boek uitzoeken die we mogen lenen van de bieb! Op school lezen we hier vaak in.

Kinderboekenweek
4 t/m 15 oktober is het kinderboekenweek. Het thema is ‘gruwelijk eng’. Er worden enge verhalen voorgelezen en we zingen en dansen op enge liedjes. We hebben een woordweb gemaakt over wat we allemaal eng vinden: spoken, mummies, bang in het donker, nachtmerries, spinnen, dieven en nog veel meer. Tijdens de kinderboekenweek hebben we niet stil gezeten en ook veel griezelige dingen geknutseld. We hebben zelfs echte mummies in de klas!

Kalender

Er zijn momenteel geen agendaitems aanwezig

INFORMATIE

U bezoekt onze vernieuwde website. Heeft u op- of aanmerkingen dan is uw feedback van harte welkom!

Samenwerking Stedelijke Muziekvereniging

Klik hier