Groep 4A

Dit is groep 4A. Onze juffen heten: Juf Marjolein Ambergen en Juf Judith Moes.

Beelden speurtocht

Op dinsdagmiddag 22 mei gingen de kinderen van de groepen 3 en 4 onder begeleiding van een heleboel enthousiaste ouders (en oma) op zoek naar verschillende kunstwerken in Coevorden. Bij elk kunstwerk werd er een foto gemaakt. Na een warme wandeltocht werden de kinderen op school getrakteerd op een ijsje!

Op maandag morgen starten we bij juf Marjolein in de kring. Daarna lopen we door de klas, opzoek naar een maatje aan wie we ons weekend verhaal kunnen vertellen.

Koningsspelen 2018

Foto's van de koningsspelen op 20 april. Wat was het een sportief feestje!

Foto's van de Paas-High-Tea

De Nationale Voorleesdagen 2018

Wethouder Jeroen Huizing las vanochtend kinderen van de Parkschool voor in verband met de Nationale Voorleesdagen. Hij las het prentenboek 'Sssst! De tijger slaapt' van Britta Teckentrup voor.

Het boek is Prentenboek van het Jaar. De kinderen genoten volop van het voorlezen en het bleek, dat zij thuis ook regelmatig worden voorgelezen. Ook zelf lezen doen zij wel. Dat vond Huizing mooi om te horen, omdat (voor)lezen goed is voor de taalontwikkeling.

Daarna gingen de leerlingen uit onder meer groep 4 in gesprek met de wethouder. De lievelingsboeken van de kinderen zijn onder andere 'De vliegende schotel', 'Pinkeltje' en 'De griezelbus'. De kinderen mochten de wethouder vragen stellen en deden dat volop. Zo wilden zij weten wat zijn lievelingseten is. Huizing is dol op het Mexicaanse gerecht enchilada en ook een pizza vindt hij niet te versmaden. Verder vroeg één van de leerlingen 'Hoe ben je aan die baan gekomen?' Jeroen Huizing legde uit, dat hij niet hoefde te solliciteren. 'Bij het stemmen kiezen de mensen 25 leden voor de gemeenteraad. Per partij wordt dan een wethouder gevraagd.' Ook werd hem gevraagd hoeveel uur hij 's nachts slaapt en hoe laat hij naar bed gaat.

Het allerleukste in groep 4 is dat we de tafels gaan leren. We hebben de tafel van 2 en 10 al gehad en we leren nu de tafel van 5.

Makey Makey.

We hebben al een paar keer gewerkt met de Makey Makey. Dit is een apparaatje waarbij je met draadjes muziek kan maken. We hebben al geleerd dat er stroom door de draadjes gaat, waardoor je een geluidje krijgt. Maar stroom gaat niet alleen door de draadjes, maar ook door lepels, potloden en zelfs je lichaam. We kunnen al bongo spelen via lepels.

Tijdens gym hebben we een pieten Elfstedentocht gedaan.

Er zijn momenteel geen agendaitems aanwezig