Groep 4B

Dit is groep 4B. Onze juffen heten: Juf Joke Scholten en Juf Judith Moes.

Bezoek aan bakker Slagter op 7 februari.

Omdat onze groep een van de winnaars was met het verkopen van oliebollen, werden we uitgenodigd om een kijkje in de bakkerij te komen nemen.

Bij binnenkomst  trok de pup van de bakker  eerst alle aandacht van de kinderen.

Maar daarna was het werken geblazen: Na een korte uitleg  werden er  van bolletjes deeg de mooiste broodjes gemaakt,  en terwijl die in de rijskast stonden, werden er koeken uit het beslag gestoken en op de bakplaat gelegd zodat ze gebakken konden worden.

En of dat niet genoeg was, kregen de kinderen tijdens het bakken  een lekker  slagroomgebakje met ranja!

Alle  zelfgemaakte broodjes  en koeken kregen de kinderen aan het eind van de ochtend mee naar huis

Het was een leerzaam en heerlijk ochtendje!

Afscheid nemen van Jarne Veldsink

Jarne was vandaag bij ons in de klas om afscheid te nemen. Hij gaat samen met zijn ouders definitief verhuizen naar Noorwegen. We ‘zwaaien jarne uit’ met onze eigen geknutselde handen. Iedereen heeft nog iets op de hand geschreven. Zo heeft Jarne nog een fijn aandenken aan ons. Jarne, we gaan je missen! We wensen je heel veel geluk in Noorwegen.

Werken met  chromebooks

Het werken met de chromebooks gaat elke week beter. De meeste leerlingen kunnen nu zelf inloggen en Squla opstarten. We werken aan veel verschillende vakken. Van rekenen en taal, tot natuur en techniek en zelfs vreemde talen.

Kinderboekenweek

“Tijdens de kinderboeken week hebben we bezoek gehad van een heks! Zij vertelde spannende verhalen en maakte een heerlijke heksensoep. Gelukkig hebben we onze oortjes goed gebruikt tijdens het luisteren naar haar verhaal. Anders waren ze vast in de soep terecht gekomen..“

Muziek

“Juf Desiree is al een paar keer bij ons in de klas geweest om muziekles te geven. We doen van alles! Zingen, dansen, tekenen op muziek. Deze keer heeft juf van ons een dierenorkest gemaakt. Luister maar!”