Groep 5B

Dit is groep 5B . Onze meester heet: Meester Marcel Grummel

Hallo allemaal,

Welkom op de site van groep 5B. We zijn een heel enthousiast stel van 23 jongens en meiden. We zijn sinds het begin van dit jaar een groep. We moesten elkaar een beetje leren kennen , maar nu zijn we al een echte groep! Op de foto’s kun je zien dat we ook gekke bekken kunnen trekken…. Maar natuurlijk staan we er ook zonder gekke bekken op.

Onze namen zijn: Vince, Tim, Joyce, Dijana, Kai, Devi, Djaro, Dilarah, Lynn, Rosalie, Nyssa, Bram, Julia, Jonne, Thijs, Berry, Ilayda, Medina, Bo, Nieck, Marissa, Jay en Jayden.

We werken sinds de vakantie met Chrome books. Best een beetje lastig maar bekijk de foto’s maar, het gaat nu hartstikke goed.

Groetjes van groep 5B.

Windkracht 6

Kinderboekenweek

“Vandaag kreeg groep 5B bezoek van een echte heks, Catrien Cadabra. Ze zag er wel wat eng uit…. Ze kwam soep koken samen met de kinderen en daar moesten eigenlijk ook kinderoortjes in… Gelukkig mochten ze die toch nog houden, want heks Catrien ging ook nog een mooi verhaal vertellen waarbij de kinderen zeker hun oren nodig hadden!

Heel erg bedankt heks Catrien!”

Drents museum

De kinderen van de beide groepen 5 zijn maandag 6 november met de bus naar Assen geweest. Wij gingen naar het Drents museum om het meisje van Yde te bekijken. Voordat we haar gingen bekijken leerden wij nog wat over de tijd waarin zij geleefd heeft. Daarna mochten we kijken, best spannend!

Nadat we het meisje van Yde gezien hadden gingen we wederom in de bus. We gingen samen met gids Bert naar de vindplaats. Bert wist veel te vertellen, erg interessant!

Parkfestival

Vrijdag 26 januari was het dan eindelijk zover! Na lang oefenen mochten de groepen 1a en 5a optreden voor hun ouders, opa's en oma's, schoolgenootjes en andere belangstellenden. Het thema van het Parkfestival luidde: "Was ik maar groot!". Tijdens dit Parkfestival mochten de kinderen allemaal dingen doen die ze in het echt nog niet mogen, zoals autorijden. De kinderen hebben het fantastisch gedaan en we kunnen dus met z'n allen enorm trots zijn! Na het optreden hebben de kinderen van groep 1b de kinderen van groep 5b boven in de school opgezocht om ze te bedanken voor de samenwerking.

Windkracht 6

Maandag 19 februari was de afsluiting van het muziekproject Windkracht 6. Beide groepen 5 hebben vijf muzieklessen gehad van Janny Kruimink. Tijdens deze lessen leerden ze over de verschillende soorten orkesten, instrumenten en ze mochten allerlei instrumenten proberen. De afsluiting was voor (groot)ouders, zij konden kijken wat de kinderen de afgelopen weken geleerd hadden. Na het optreden konden alle kinderen nogmaals de instrumenten proberen. Het doel van deze lessen was om de kinderen enthousiast te maken voor muziekles. Opgeven kan ik de klas bij meester Marcel of juf Niske.