NEEM EEN KIJKJE IN :

Visual

Groep 5A

Dit is groep 5A. Onze juffen heten: Juf Niske Hans en Juf Lusan Kreeft.

Afscheid juf Niske

Op donderdag 26 april ging juf Niske met zwangerschapsverlof. Juf Roby had een lekkere taart gebakken en van de kinderen kreeg ze een overlevingspakket en leuke dingen voor de baby. Na de meivakantie is juf Annemiek begonnen. Zij is tot de zomervakantie de juf van groep 5a.

 

Tussendoortje...

Na de geschiedenisles gingen we even lekker bewegen tussendoor!

 

High tea

Nationale pannenkoekendag

Vrijdag 16 maart was het nationale pannenkoekendag. Alle kinderen hebben hun eigen pannenkoek gebakken in de keuken van de school. We hebben ook een begrijpend lezen les gemaakt aan de hand van een pannenkoekenrecept. Een leerzame ochtend dus.

Knikkerbaan maken

In groepjes hebben we knikkerbanen gemaakt. Er waren geen eisen aan de baan, dus we konden onze creatieviteit lekker kwijt.


Bakker Slagter

Wij hebben in december de meeste oliebollen van de bovenbouw verkocht en mochten daarom op bezoek bij bakker Slagter. We mochten broodjes bakken, een taartje maken en koekjes bakken. Het was erg leuk, gezellig en natuurlijk erg lekker!

Windkracht 6

Maandag 19 februari was de afsluiting van het muziekproject Windkracht 6. Beide groepen 5 hebben vijf muzieklessen gehad van Janny Kruimink. Tijdens deze lessen leerden ze over de verschillende soorten orkesten, instrumenten en ze mochten allerlei instrumenten proberen. De afsluiting was voor (groot)ouders, zij konden kijken wat de kinderen de afgelopen weken geleerd hadden. Na het optreden konden alle kinderen nogmaals de instrumenten proberen. Het doel van deze lessen was om de kinderen enthousiast te maken voor muziekles. Opgeven kan ik de klas bij meester Marcel of juf Niske.


Storm.....
Pffff buitenspelen was gewoon gevaarlijk met de westerstorm die 18 janauri over het land raasde.....


 

Waar ga je lezen als je zelf kan kiezen.....
..... kijkt u maar!

Sinterklaas in groep 5a

 
Drents museum

De kinderen van de beide groepen 5 zijn maandag 6 november met de bus naar Assen geweest. Wij gingen naar het Drents museum om het meisje van Yde te bekijken. Voordat we haar gingen bekijken leerden wij nog wat over de tijd waarin zij geleefd heeft. Daarna mochten we kijken, best spannend! Nadat we het meisje van Yde gezien hadden gingen we wederom in de bus. We gingen samen met gids Bert naar de vindplaats. Bert wist veel te vertellen, erg interessant!
Leeskoorts

Van de bibliotheek kregen wij twee kratten met boeken. Of we voor professor Lezerik wilde uitzoeken van welke boeken wij leeskoorts krijgen. Leeskoorts is erg besmettelijk en dus gevaarlijk! Natuurlijk wilden wij dit wel doen, en zo heeft iedereen verschillende boeken gelezen. Van sommige boeken kregen we écht geen leeskoorts... saai! Maar van andere boeken kregen we dit wel! De leeskoorts was zelfs zo hevig bij enkele kinderen dat ze het boek zelf gingen lenen van de bibliotheek. Een geslaagd project dus!
Met sprongen vooruit

Juf Niske volgt samen met meester Marcel een cursus. Deze cursus heet 'Met sprongen vooruit'. Dit is een cursus voor het vak rekenen. In de klas testen we nu dus dingen die juf in haar cursus leert. Het leuke is; het zijn vaak spelletjes!Gymles van meester Jeroen

Het chagrijnenspel! De grond was de zee.. Gelukkig konden we in de hoepels, op de banken en op de matten veilig staan. We moesten samenwerken om de overkant te halen. Wanneer per ongeluk een van ons in het water viel moesten we helemaal opnieuw en vooral niet chagrijnig worden.....
Spiegelen

Spiegeltje spiegeltje aan de wand.... Maar dan anders! We ging niet onszelf bekijken maar vormen spiegelen. We leerden het moeilijke woord 'symmetrie'. Leuk!
YES! Chromebooks!

Het allerleukste aan groep 5 is dat we vanaf nu met Chromebooks mogen werken. Hierop staat Snappet waarmee wij de verwerking van rekenen, taal en spelling doen! Ze zijn prachtig, snel en Snappet kijkt meteen na of je het goed hebt. Het vinden van de juiste letters en cijfers is nog wel een dingetje :)…. maar we leren snel!

 

 

 

 

 


 

Kalender

Er zijn momenteel geen agendaitems aanwezig

INFORMATIE

U bezoekt onze vernieuwde website. Heeft u op- of aanmerkingen dan is uw feedback van harte welkom!

Samenwerking Stedelijke Muziekvereniging

Klik hier