NEEM EEN KIJKJE IN :

Visual

Groep 5A

Dit is groep 5A. Onze juffen heten: Juf Niske Hans en Juf Lusan Kreeft.

 

Storm.....
Pffff buitenspelen was gewoon gevaarlijk met de westerstorm die 18 janauri over het land raasde.....


 

Waar ga je lezen als je zelf kiezen.....
..... kijkt u maar!

Sinterklaas in groep 5a

 
Drents museum

De kinderen van de beide groepen 5 zijn maandag 6 november met de bus naar Assen geweest. Wij gingen naar het Drents museum om het meisje van Yde te bekijken. Voordat we haar gingen bekijken leerden wij nog wat over de tijd waarin zij geleefd heeft. Daarna mochten we kijken, best spannend! Nadat we het meisje van Yde gezien hadden gingen we wederom in de bus. We gingen samen met gids Bert naar de vindplaats. Bert wist veel te vertellen, erg interessant!
Leeskoorts

Van de bibliotheek kregen wij twee kratten met boeken. Of we voor professor Lezerik wilde uitzoeken van welke boeken wij leeskoorts krijgen. Leeskoorts is erg besmettelijk en dus gevaarlijk! Natuurlijk wilden wij dit wel doen, en zo heeft iedereen verschillende boeken gelezen. Van sommige boeken kregen we écht geen leeskoorts... saai! Maar van andere boeken kregen we dit wel! De leeskoorts was zelfs zo hevig bij enkele kinderen dat ze het boek zelf gingen lenen van de bibliotheek. Een geslaagd project dus!
Met sprongen vooruit

Juf Niske volgt samen met meester Marcel een cursus. Deze cursus heet 'Met sprongen vooruit'. Dit is een cursus voor het vak rekenen. In de klas testen we nu dus dingen die juf in haar cursus leert. Het leuke is; het zijn vaak spelletjes!Gymles van meester Jeroen

Het chagrijnenspel! De grond was de zee.. Gelukkig konden we in de hoepels, op de banken en op de matten veilig staan. We moesten samenwerken om de overkant te halen. Wanneer per ongeluk een van ons in het water viel moesten we helemaal opnieuw en vooral niet chagrijnig worden.....
Spiegelen

Spiegeltje spiegeltje aan de wand.... Maar dan anders! We ging niet onszelf bekijken maar vormen spiegelen. We leerden het moeilijke woord 'symmetrie'. Leuk!
YES! Chromebooks!

Het allerleukste aan groep 5 is dat we vanaf nu met Chromebooks mogen werken. Hierop staat Snappet waarmee wij de verwerking van rekenen, taal en spelling doen! Ze zijn prachtig, snel en Snappet kijkt meteen na of je het goed hebt. Het vinden van de juiste letters en cijfers is nog wel een dingetje :)…. maar we leren snel!

 

 

 

 

 


 

Kalender

19 februari 2018

Eindadviesgesprekken groep 8

20 februari 2018

Eindadviesgesprekken groep 8

23 februari 2018

Studiedag

26 februari 2018

Voorjaarsvakantie

8 maart 2018

MR-vergadering

19 maart 2018

Oudergesprekken

20 maart 2018

Oudergesprekken

29 maart 2018

Paasviering

30 maart 2018

Goede vrijdag

2 april 2018

2e Paasdag

3 april 2018

Studiedag

20 april 2018

Koningsspelen

27 april 2018

Koningsdag

30 april 2018

Meivakantie

10 mei 2018

Hemelvaartdag

21 mei 2018

2e Pinksterdag

13 juni 2018

Studiedag

18 juni 2018

Junivakantie

INFORMATIE

U bezoekt onze vernieuwde website. Heeft u op- of aanmerkingen dan is uw feedback van harte welkom!

Samenwerking Stedelijke Muziekvereniging

Klik hier