NEEM EEN KIJKJE IN :

Visual

Groep 7A

Dit is groep 7a. Onze juf heet: Juf Marjolein van Pareren

Chromebooks in groep 7a

Yes!!!!!!!!!!!!  Chroombooks voor alle kinderen vanaf groep 5. Op Amerikaanse scholen en universiteiten is het gebruik van chroombooks inmiddels wijdverbreid en Europa is aan het volgen. Zo ook alle scholen van Arcade. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen?

  • Snel
  • Lichtgewicht
  • Praktisch geen onderhoud nodig
  • Ingebouwde virus en spambeveiliging
  • Onbeperkte opslag in de cloud
  • Lange accu duur

We hebben wel een goedwerkende wifi verbinding nodig want anders kun je de chroombooks niet gebruiken.

Leerlingen zijn enthousiast en nog steeds ontdekken zij nieuwe mogelijkheden van hun chroombook. Zo hebben zij de afgelopen week gewerkt aan het maken van ‘een gruwelijk eng’ verhaal in het kader van het thema van de kinderboekenweek. Zij gebruikten Word en de mailfunctie om hun verhalen vergezeld met een ‘gruwelijk eng’ plaatje te mailen naar mij om deze verhalen vervolgens voor ze uit te printen. Op de foto’s en de filmpjes is te zien dat een aantal kinderen vol enthousiasme hun eigen gemaakte verhaal aan de klas voorlazen. Op de foto’s/filmpjes is ook te zien dat boven de tafels van de kinderen hun zelf bedachte ‘gruwelijke enge ‘naam is opgehangen.

 

https://youtu.be/_vWrQvkC7xY

 

https://youtu.be/6fa5C5CPcCw

 

https://youtu.be/6xQcPLWK7_w

 

 

Kamp Westerbork

Tijdens het bezoek aan het museum van Herinneringscentrum Kamp Westerbork, kregen de kinderen een beeld bij wat er in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog is gebeurd. Vanaf deze plek werden Joden gedeporteerd. Die geschiedenis is nadrukkelijk voelbaar door persoonlijke verhalen in tentoonstellingen en filmbeelden. De kinderen keken naar tekeningen van spelende kinderen, ze lazen een briefje met een afscheidsgroet dat iemand uit de trein wierp. Het museum, het kampterrein, de beeldentuin; het was allemaal even indringend! Meer dan honderdduizend slachtoffers zijn er gevallen. In het museum zijn hun namen geprojecteerd. Buiten op het kampterrein hoor je de namen. Elke dag klinken ze hier. Om nooit te vergeten. De kinderen zagen originele barakken staan met de woning van de kampcommandant. En het sprekende beeld van het Nationaal Monument Westerbork: de restanten van de oude spoorlijn met de omgebogen rails. Door dit bezoek aan Herinneringscentrum Kamp Westerbork werden de kinderen zeker geraakt door het verleden dat ineens heel dichtbij lijkt.

 

Kalender

Er zijn momenteel geen agendaitems aanwezig

INFORMATIE

U bezoekt onze vernieuwde website. Heeft u op- of aanmerkingen dan is uw feedback van harte welkom!

Samenwerking Stedelijke Muziekvereniging

Klik hier