Groep 6B /8B

Wij zijn groep 6/8b. Onze juffen heten: Juf Jolanda Meijering en Juf Wilma Smits-Koelink

Hallo wij zijn de kinderen van groep 6b en 8b.

Dit schooljaar was het voor ons wel even wennen. We waren namelijk twee aparte groepen, maar na een aantal weken zijn we al goed gewend aan elkaar. Gelukkig hebben we ons lokaal in het schoolgebouw De Ravelijn. Ons lokaal is lekker groot en ook op de hal is genoeg ruimte om te werken. Meester Erik helpt ons op dinsdag- en donderdagochtend.

Zelfgemaakte spellen

De kinderen zijn aan de slag geweest met het zelf maken van een bordspel. Welk basisbord wil je gebruiken en wanneer heeft iemand het spel gewonnen? Wat heb je allemaal nodig, naast het bord? Wat zijn de spelregels? Allemaal vragen die je eerst moet beantwoorden voordat je je spel kunt ontwerpen. Er is een aantal weken hard gewerkt aan de spellen en het was dan ook heel leuk en spannend om ze echt te gaan spelen. Er waren leuke, grappige, moeilijke en originele dingen bedacht!

Bellenblaas

Kan je met je vinger in een bel prikken zonder dat deze stuk gaat? En met een vork?

Kan je ook vierkante bellen maken? Of een bel in een bel?

Allemaal vragen waarmee groep 6/8 aan het experimenteren is geweest. En dan is bellenblaas nog erg leuk!!

Schaatsen op de markt 2017

Sinterklaas 2017

Voorleeswedstrijd 2017

De afgelopen weken hebben de kinderen uit groep 8A en 8B meegedaan aan de voorleeswedstrijd. Alle kinderen moesten een stukje voorlezen uit een zelfgekozen boek. Uit elke groep zijn een aantal klassewinnaars gekozen. UIt groep 8A waren dat Figo van Soest, Mila Streuer en Kayley van der Dussen. Uit groep 8B waren dat Anouk Jonker en Lotte ten Bokkel. Vrijdag 24 november was de grote schoolfinale. Alle kinderen uit groep 8A, 8B/6B waren hierbij aanwezig. Onder toenziend oog van een 5-koppige jury werd uieindelijk Kayley van der Dussen gekozen als voorleeskampioen 2017 van de Parkschool. Zij zal in maart/april onze school vertegenwoordigen tijdens de provinciale kampioenschappen in theater de Hofpoort.

Kamp Westerbork

Vrijdag 13 oktober zijn de groepen 8 naar kamp Westerbork geweest.

Bij het herinneringscentrum in Westerbork kregen de kinderen eerst een verhaal + een film te horen en te zien over de joodse slachtoffers in de Tweede Wereldoorlog. Vervolgens gingen de kinderen het museum met een kijkwijzer rond om nog meer te leren over deze tijd.

Daarna gingen we wandelend naar het kampterrein. Daar kregen de kinderen weer indrukwekkende verhalen te horen over de mensen die in het kamp hebben gezeten. Het was een zeer leerzame en indrukwekkende ochtend.

Er zijn momenteel geen agendaitems aanwezig