Groep 7B

Dit is groep 7B. Onze meester heet: Meester Erwin Jongbloed

Hallo!!!!!!!!

Wij zijn dit schooljaar groep 7b en wij krijgen onze lessen op dependance de Ravelijn. We hebben een hele gezellige en leuke groep. Onze meester heet Erwin.  Het bevalt ons goed op de Ravelijn. We hebben een mooi groot lokaal, waar het zelfs op warme dagen lekker koel is door de airco. We hebben met z’n allen afgesproken om er een fantastisch schooljaar van te maken.

Groetjes groep 7b

Klassenavond

Yesss, vrijdagavond 26 januari was het dan eindelijk zover. Onze langverwachte klassenavond. Wat was het gezellig met z’n allen. De klassencommissie had een spectaculair programma in elkaar gezet, waaronder bingo, verstoppertje in het donker, nachtwacht, estafette en een disco. Ook aan eten en drinken was geen gebrek. We hebben ervan genoten. Moe maar voldaan gingen we naar huis.

Kerstviering

Woensdagavond 20 december was het dan eindelijk zover. Een avond waar we lang naar hadden uitgekeken omdat het altijd zo gezellig en speciaal is. Heel veel vaders en moeders hadden flink hun best gedaan om voor onze klas heerlijke gerechten te maken. De meest geweldige geuren kwamen ons te gemoed. Wat hebben we er heerlijk van gesmuld met z’n allen. Nadat we onze buiken vol hadden volgden nog een aantal spetterende optredens in de klas. We willen hierbij alle moeders  en vaders bedanken voor hun kookkunsten en niet te vergeten de dames van de activiteitencommissie voor de uitstekende organisatie. Wij wensen iedereen hele fijne Kerstdagen en een heel gelukkig 2018. Groetjes van groep 7b.  Voor een complete sfeerimpressie bekijk dan snel de foto’s

Sinterklaasfeest in groep 7b

Jeetje wat was het weer een gezellige dag. Wat waren er weer geweldige surprises gemaakt door iedereen. We hebben heerlijk genoten van de ranja, pepernoten en speculaas. Ook kregen we nog bezoek van de echte Pieten. Bekijk de foto’s die van deze topdag zijn gemaakt.

Groetjes van groep 7b

Les van Juf Marit en Juf Isis

Vandaag mochten (juf) Marit en (juf) Isis een leuke les handvaardigheid geven van meester Erwin. Ze hadden echt een hele leuke les voorbereid, namelijk het maken van een boekenlegger.   Ze hadden de spullen al netjes voor ons klaargelegd en na de uitleg mochten we aan de slag. We bedanken beide juffen voor deze leuke les.

Kamp Westerbork

Groep 7 heeft donderdag 12 oktober een bezoek gebracht kamp Westerbork. Hier een verslag van Sophie en Lotte:

Kamp Westerbork

Donderdag 12 oktober 2017 zijn wij met heel 7b en 7a naar Westerbork geweest. We zijn eerst met de bus naar het museum geweest.
toen je binnen kwam kreeg je eerst wat uitleg en toen kregen we een film te zien. Daarna moesten we in tweetallen een speurtocht doen in het museum. Ieder tweetal had een verschillend onderwerp de een had bijvoorbeeld: Anne Frank, Leo Meijer, Ben Valk, Settela Steinbach en Marianne Heijmann. Daarna moesten we ons blad van de speurtocht in leveren. Toen hielden we even pauze en wachtte we op de rest.

Daarna moesten we 3 kilometer door het bos lopen. Toen we bij het kamp waren zagen we als eerst het huis van de kampcommandant dat ze hebben nagebouwd. Daarna liepen we naar de wagons waar alle mensen in hebben gezeten. Daarna kregen we er uitleg over. Toen gingen we naar een niet zo hele grote ruimte, waar de mensen moesten slapen en eten [een barak]

Toen liepen we naar de herdenkingsstenen. De stenen staan voor alle doden die er zijn en ook dat we niet vergeten hoeveel het er zijn. Als er een sterretje op de stenen staat was die genen Joods.Als er een vlammetje op de stenen stond had diegene ook een bepaald geloof. Dat was bijzonder om te zien, er waren heel veel stenen. Even later gingen we na een nagebouwde treinrails. De medewerker vertelde alles over de treinrails. Daarna gingen we met de tourbus terug naar het museum en toen stapte we in de echte bus.

Het was een leerzame en bijzondere dag

Door: Lotte Almeloo en Sophie Croon

19 februari 2018