Groep 8A

Dit is groep 8A.  Onze juffen heten: Juf Rineke Joling en juf Jessica Winkelman-Knegt

Hallo,

Wij zijn groep 8A! Een gezellige groep met 20 jongens en 12 meisjes. Groep 8 is ons laatste jaar op de basisschool. We gaan er een leuk jaar van maken. Met veel bijzondere actviteiten. Op deze pagina houden we jullie op hoogte!

Groetjes groep 8A

Verkeersexamen

Op donderdag 5 april hebben de kinderen van groep 8 het theoretisch verkeersexamen gemaakt. En dat was niet makkelijk. Maar.....Ze zijn allemaal GESLAAGD!!!

VERKEERSEAMEN

Voorleeswedstrijd finale van Coevorden

Woensdagmiddag 7 maart was het zover. Kayley van der Dussen mocht in theater de Hofpoort de Parkschool vertegenwoordigen tijdens de finale van Coevorden van de voorleesdwedstrijd. Samen met nog 12 leerlingen van andere scholen mocht Kayley voorlezen in een echt theater. En spannend was dat wel. Kayley was als allerlaatste aan de beurt. En wat heeft ze het goed gedaan! Kayley las heel mooi voor uit het boek Sjakie en de chocoladefabriek. Helaas heeft ze de finale niet gewonnen, maar we zijn wel ontzettend trots op Kayley!

Klassenavond groep 8A

Op vrijdagavond 23 februari had groep 8A een klassenavond. Georganiseerd door een aantal kinderen uit de groep (heel knap) en ook een afscheid voor juf Jessica die met zwangerschapsverlof gaat.

Om 18.30u ging de deur open. Er werd verstoppertje gespeeld in het donker, bingo gedaan, gedanst, gezongen, gelachen. Ook was er een wedstrijd voor degene die het mooist was verkleed (thema fantasie). Damian ging won de 1e prijs (lekkere chocola). Het was een gezellige avond en juf Jessica is nog goed verwend door alle kinderen uit de groep.

Sinterklaas 2017

Op 5 december werd er ook in groep 8A Sinterklaas gevierd. De kinderen hebben allemaal hun best gedaan op een mooie surprise en gedicht. Ook alle cadeautjes vielen in de smaak. In onderstaand filmpje een indruk van de ochtend.

Voorleeswedstrijd 2017

De afgelopen weken hebben de kinderen uit groep 8A en 8B meegedaan aan de voorleeswedstrijd. Alle kinderen moesten een stukje voorlezen uit een zelfgekozen boek. Uit elke groep zijn een aantal klassewinnaars gekozen. UIt groep 8A waren dat Figo van Soest, Mila Streuer en Kayley van der Dussen. Uit groep 8B waren dat Anouk Jonker en Lotte ten Bokkel. Vrijdag 24 november was de grote schoolfinale. Alle kinderen uit groep 8A, 8B/6B waren hierbij aanwezig. Onder toenziend oog van een 5-koppige jury werd uieindelijk Kayley van der Dussen gekozen als voorleeskampioen 2017 van de Parkschool. Zij zal in maart/april onze school vertegenwoordigen tijdens de provinciale kampioenschappen in theater de Hofpoort.

Kamp Westerbork

Vrijdag 13 oktober zijn de groepen 8 naar kamp Westerbork geweest.

Bij het herinneringscentrum in Westerbork kregen de kinderen eerst een verhaal + een film te horen en te zien over de joodse slachtoffers in de Tweede Wereldoorlog. Vervolgens gingen de kinderen het museum met een kijkwijzer rond om nog meer te leren over deze tijd.

Daarna gingen we wandelend naar het kampterrein. Daar kregen de kinderen weer indrukwekkende verhalen te horen over de mensen die in het kamp hebben gezeten. Het was een zeer leerzame en indrukwekkende ochtend.

Groep 8A

Er zijn momenteel geen agendaitems aanwezig