NEEM EEN KIJKJE IN :

Visual

Groep 2B

Dit is groep 2B, onze juf heet Mariëtte Reinders. Iedere maandag is juf Rosan Bouwmeester bij ons, zij studeert voor onderwijsassistent en ze zit in het eerste jaar.

Juffendag
Hieronder zie je de foto's van een hele gezellige juffendag! De kinderen zagen er allemaal fantastisch uit! Na de modeshow en het geven van de klassencadeaus aan de juffen, mochten de kinderen een ijsje versieren. Daarna begonnen we met de speurtocht, waarbij de kinderen telkens een puzzel van een foto moesten maken. Vervolgens liepen we naar de plek die op de foto stond, waar we een opdracht moesten doen. Na 9 puzzels kwamen we weer bij school uit. Daar konden we nog even buiten rennen en toen was het alweer tijd om naar huis te gaan. De dag is voorbij gevlogen!

Schoolreis naar Giga Konijnenhol
De foto's van ons, gigafantastisch en gigazonnig schoolreisje naar het "Gigakonijnenhol"!

Oefenen voor groep 3
Na de zomervakantie gaan we naar groep 3! Hier hebben de kinderen heel erg veel zin in, maar het is toch ook best wel een beetje spannend... Daarom gaan we eind groep 2 alvast een beetje oefenen, zodat iedereen weet wat voor leuke dingen je allemaal in groep 3 gaat leren! We mochtens zelfs al een keertje ons rekenboekje in het echte groep 3 lokaal maken!  (PS: de foto's van het koekjes bakken met kerst zijn terecht, dus die zijn ook bij het kopje 'kerst' te vinden)

Koningsspelen
De zonnige foto's van de Koningsspelen! Graag wil ik alle hulpouders, AC-ouders en stagiaires bedanken voor hun bijdrage aan deze gezellige dag!

De grote rekendag en Pasen
Veel kinderen keken er al een hele naar uit, de grote rekendag! We zijn 's ochtends allemaal in onze klas begonnen met het inleidende spel. Dit jaar draaide het om 'spullen uit de klas'. Verder was er een circuit klaar gezet, in iedere groep en in de gymzaal hebben we rekenspelletjes gedaan. In de gymzaal hebben we zelfs rekenmemorie gedaan, dit was leuk!!! als afsluiting van de dag hebben we geleerd wat een staafdiagram is en we hebben er zelfs eentje gemaakt met behulp van kleine, gekleurde vouwblaadjes. 

De volgende dag hebben we Pasen gevierd op school. 's Ochtends hebben we eieren gezocht en spelletjes gedaan, er was zelfs een echte paashaas op school. En in de middag hebben we genoten van een heerlijke high tea, die de paascommissie voor ons had geregeld. 

Naar de boerderij van juf Thea
De afgelopen periode hebben wij gewerkt over 'de boerderij'. Als leuke en leerzame afsluiter, mochten we maandag 19 maart, op de boerderij van juf Thea kijken. Dit was heel interessant en we hebben heel veel gezien. En we mochten zelfs op de echte trekkers zitten, dat was leuk! Maar we hebben natuurlijk ook dieren gezien, er waren wel 100 koeien en maar 1 stier. Dit vonden een aantal jongens toch wel zielig voor de stier... Ook was er die nacht net een kalfje geboren. En natuurlijk, tot grote vreugde van een aantal kinderen, waren er een paar prachtige paarden. Alle ouders en grootouders die met ons mee zijn geweest, ontzettend bedankt! We hebben er (ondanks de kou) van genoten!

Bewegend leren
We proberen zo veel mogelijk aan bewegend leren te doen in de klas en het spelenderwijs aan te bieden. Een grote favoriet van de kinderen is op het moment 'letters meppen', dit kan lekker in tweetallen. Eén iemand mag een letter opnoemen en de ander mag met de vliegenmepper op deze letter slaan. 

Leuke dramales van juf Esmée
Juf Esmée heeft een leuke dramales op muziek gegeven. We moesten verschillende dingen uitbeelden op muziek. Niet alleen dingen als dieren, ballarina's enzovoort, ook emoties werden uitgebeeld door groep 2B. 

Sneeuw
Het heeft gesneeuwd! Dit konden we natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan. We hebben met de hele groep buiten een sneeuwballengevecht gehouden en een aantal kinderen zijn met de (bob)slee van de glijbaan geroetsjt. Het was dikke pret en we hopen natuurlijk nog veel meer van deze mooie winterse buien te krijgen voor een mooie witte kerst.


 

 

Kerst
Vlak voor kerst gaan we altijd koekjes bakken of een kerststukje maken op school, groep 2B heeft dit jaar heerlijke koekjes gebakken! De hele school rook er naar en iedereen wilde wel een stukje proeven, het was om je vingers bij af te likken, zoals op de foto's is te zien...


Sinterklaas
Toen we maandag 20 november op school kwamen, zagen we tot onze grote blijdschap dat iedereen een cadeautje in zijn/haar schoen had! Ook lagen er heerlijke perpernoten en schuimpjes die we onder het kijken naar het Sinterklaasjournaal hebben opgesmikkeld. Juf heeft een kleinere variant van het grote boek gekregen, omdat het echte grote boek in het water is gevallen en alle letters verdwenen zijn! Wij moeten Sinterklaas een beetje helpen en zo mag ieder kind zelf een mooie tekening maken in dit 'grote boek' en juf schrijft er een verhaaltje bij over iedereen. Tijdens de gymnastiek hebben we geoefend met klimmen en klauteren tegen de daken omhoog, met van dak naar dak springen en om de cadeautjes in de schoorstenen te gooien. 

 

 

Sint maarten
Het was weer bijna 11 november en ó wat hadden de kinderen hier veel zin in! Vol enthousiasme werd er gewerkt aan de lampionnen, we konden in groep 2B kiezen tussen een pinguin en een monstertje. Alle lampionnen zijn prachtig geworden! 

Herfstwandeling
In het kader 'herfst' hebben we donderdag 12 oktober een herfstwandeling gemaakt met alle groepen 1 en 2. Voordat we weg gingen, hebben we goed nagedacht over wat we allemaal zouden kunnen vinden... Uiteindelijk hebben we heel veel mooie en verschillende paddenstoelen gezien en juf Esmée en Lynn hadden zelfs het geluk dat ze een eekhoorntje zagen. 

Voorstelling: Pip en Zip
Dinsdag 10 oktober hebben wij op school een voorstelling gezien, Pip en Zip. Pip en Zip gingen helpen in het bos, samen hebben we een spinnenweb geweven met de spin. Maar ze moesten ook door het moeras en er was zelfs een spookje. Het spookje was alleen heel verdrietig, want iedereen was bang voor hem en niemand wilde zijn vriendje zijn. Gelukkig wilden de kinderen van de Parkschool dit wel! Na tijd kregen we een mooie kleurplaat en een lekker snoepje. 

Dierenarts en dierendag
Dinsdag 3 oktober gingen wij met de hele klas op bezoek bij de dierenarts! Er was een (knuffel)konijn met een gebroken pootje en een (knuffel)beer die een stukje plastic had ingeslikt. Samen met de dierenarts heeft groep 2B de beer geopereerd, zodat hij geen buikpijn meer heeft. We mochten ook even achter in de praktijk kijken, waar de grote dieren komen. Er was een hokje waar een paard altijd in mag staan, hier passen wij mijn alle 29 kinderen in! We hebben heel erg veel geleerd en we vonden het ook hartstikke leuk. Papa's, mama's, opa's en oma's die mee waren, heel erg bedankt! 

De volgende dag was het echt dierendag en toen mochten we allemaal onze lievelingsknuffel meenemen naar school. We hebben ook nog kinderdisco gehouden, hier mochten de knuffels natuurlijk ook mee naar toe! 


Heksensoep
Juf Esmée gaf vandaag (vrijdag 6 oktober) een leuke les over tellen. Maar het was geen gewone les! Er kwamen heksen bij kijken. En dat past natuurlijk weer goed bij het thema van de Kinderboekenweek. Er wat werd er gemaakt? Heksensoep! Enkele ingrediënten: gras, zand, kakkerlakken, melk en natuurlijk water. Hieronder de foto's:

 

Kalender

Er zijn momenteel geen agendaitems aanwezig

INFORMATIE

U bezoekt onze vernieuwde website. Heeft u op- of aanmerkingen dan is uw feedback van harte welkom!

Samenwerking Stedelijke Muziekvereniging

Klik hier