NEEM EEN KIJKJE IN :

Visual

Groep 2B

Dit is groep 2B. Onze juf en meester: Juf Mariëtte Reinders en Meester Dennis Schmeier. Op donderdag en vrijdag is juf Esmée Naber er ook, zij zit in Pabo 3 en loopt bij ons in de klas stage. Iedere maandag is juf Rosan Bouwmeester bij ons, zij studeert voor onderwijsassistent en ze zit in het eerste jaar.

Leuke dramales van juf Esmée
Juf Esmée heeft een leuke dramales op muziek gegeven. We moesten verschillende dingen uitbeelden op muziek. Niet alleen dingen als dieren, ballarina's enzovoort, ook emoties werden uitgebeeld door groep 2B. 

Sneeuw
Het heeft gesneeuwd! Dit konden we natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan. We hebben met de hele groep buiten een sneeuwballengevecht gehouden en een aantal kinderen zijn met de (bob)slee van de glijbaan geroetsjt. Het was dikke pret en we hopen natuurlijk nog veel meer van deze mooie winterse buien te krijgen voor een mooie witte kerst.


 

 


Sinterklaas
Toen we maandag 20 november op school kwamen, zagen we tot onze grote blijdschap dat iedereen een cadeautje in zijn/haar schoen had! Ook lagen er heerlijke perpernoten en schuimpjes die we onder het kijken naar het Sinterklaasjournaal hebben opgesmikkeld. Juf heeft een kleinere variant van het grote boek gekregen, omdat het echte grote boek in het water is gevallen en alle letters verdwenen zijn! Wij moeten Sinterklaas een beetje helpen en zo mag ieder kind zelf een mooie tekening maken in dit 'grote boek' en juf schrijft er een verhaaltje bij over iedereen. Tijdens de gymnastiek hebben we geoefend met klimmen en klauteren tegen de daken omhoog, met van dak naar dak springen en om de cadeautjes in de schoorstenen te gooien. 

 

 

Sint maarten
Het was weer bijna 11 november en ó wat hadden de kinderen hier veel zin in! Vol enthousiasme werd er gewerkt aan de lampionnen, we konden in groep 2B kiezen tussen een pinguin en een monstertje. Alle lampionnen zijn prachtig geworden! 

Herfstwandeling
In het kader 'herfst' hebben we donderdag 12 oktober een herfstwandeling gemaakt met alle groepen 1 en 2. Voordat we weg gingen, hebben we goed nagedacht over wat we allemaal zouden kunnen vinden... Uiteindelijk hebben we heel veel mooie en verschillende paddenstoelen gezien en juf Esmée en Lynn hadden zelfs het geluk dat ze een eekhoorntje zagen. 

Voorstelling: Pip en Zip
Dinsdag 10 oktober hebben wij op school een voorstelling gezien, Pip en Zip. Pip en Zip gingen helpen in het bos, samen hebben we een spinnenweb geweven met de spin. Maar ze moesten ook door het moeras en er was zelfs een spookje. Het spookje was alleen heel verdrietig, want iedereen was bang voor hem en niemand wilde zijn vriendje zijn. Gelukkig wilden de kinderen van de Parkschool dit wel! Na tijd kregen we een mooie kleurplaat en een lekker snoepje. 

Dierenarts en dierendag
Dinsdag 3 oktober gingen wij met de hele klas op bezoek bij de dierenarts! Er was een (knuffel)konijn met een gebroken pootje en een (knuffel)beer die een stukje plastic had ingeslikt. Samen met de dierenarts heeft groep 2B de beer geopereerd, zodat hij geen buikpijn meer heeft. We mochten ook even achter in de praktijk kijken, waar de grote dieren komen. Er was een hokje waar een paard altijd in mag staan, hier passen wij mijn alle 29 kinderen in! We hebben heel erg veel geleerd en we vonden het ook hartstikke leuk. Papa's, mama's, opa's en oma's die mee waren, heel erg bedankt! 

De volgende dag was het echt dierendag en toen mochten we allemaal onze lievelingsknuffel meenemen naar school. We hebben ook nog kinderdisco gehouden, hier mochten de knuffels natuurlijk ook mee naar toe! 


Heksensoep
Juf Esmée gaf vandaag (vrijdag 6 oktober) een leuke les over tellen. Maar het was geen gewone les! Er kwamen heksen bij kijken. En dat past natuurlijk weer goed bij het thema van de Kinderboekenweek. Er wat werd er gemaakt? Heksensoep! Enkele ingrediënten: gras, zand, kakkerlakken, melk en natuurlijk water. Hieronder de foto's:

 

Kalender

19 februari 2018

Eindadviesgesprekken groep 8

20 februari 2018

Eindadviesgesprekken groep 8

23 februari 2018

Studiedag

26 februari 2018

Voorjaarsvakantie

8 maart 2018

MR-vergadering

19 maart 2018

Oudergesprekken

20 maart 2018

Oudergesprekken

29 maart 2018

Paasviering

30 maart 2018

Goede vrijdag

2 april 2018

2e Paasdag

3 april 2018

Studiedag

20 april 2018

Koningsspelen

27 april 2018

Koningsdag

30 april 2018

Meivakantie

10 mei 2018

Hemelvaartdag

21 mei 2018

2e Pinksterdag

13 juni 2018

Studiedag

18 juni 2018

Junivakantie

INFORMATIE

U bezoekt onze vernieuwde website. Heeft u op- of aanmerkingen dan is uw feedback van harte welkom!

Samenwerking Stedelijke Muziekvereniging

Klik hier